Vind penge & få hyldest

Dit speciale kan være mange penge værd

23.4.2024

af

Foto af studerende, der sidder på et bibliotek og skriver på en laptop

Foto: Wavebreakmedia/Shutterstock

Det er værd at genoverveje, om dit speciale bare skal lægges på hylden, når det er afleveret og forsvaret. Der er nemlig både penge og hæder at hente. Her får du et overblik over ni priser, du kan vinde.

Efter at have bakset med alverdens teorier, metoder og tunge tekster under specialeskrivningen virker det muligvis ikke fristende at skulle bruge flere kræfter på opgaven, når den er afleveret. Dog kan det være, du skal overveje, om du kan ofre lidt mere tid.

Dit speciale kan nemlig skaffe dig både skulderklap og penge. Organisationer, fagforeninger og virksomheder har tradition for at belønne specialer, som er skrevet inde for deres fagområde, med enten en pris eller en pose penge.

Djøfbladet giver dig her et overblik over nogle af de forskellige specialepriser, du kan søge.

1) Djøfs specialepris

Hvert år nominerer Djøf 10 studerende, hvoraf tre vindere udpeges af en jury med eksperter i økonomi, jura, ledelse, bæredygtighed, samfundsvidenskab og business.

De tre vindere af Djøfs specialepris løber med en pengepræmie på 15.000 kr. hver.

Men hvad er juryen så på jagt efter? Bedømmelseskriterierne er, at dit (eller jeres) speciale er relevant inden for forskning, erhvervsliv eller samfund. Det er et plus, hvis specialet viser mod, faglighed og giver nye indsigter.

Derudover lyder betingelserne sådan her:

  • Du har skrevet dit speciale inden for business, bæredygtighed, jura, ledelse, samfund, økonomi eller med særligt fokus på metode.
  • Du og eventuelle gruppemedlemmer skal være medlem af Djøf.
  • Skriver du i en gruppe, skal I dele prisen med hinanden.
  • Dit speciale skal være bedømt mellem 1. september 2023 og 31. august 2024.
  • Hvis du vinder, skal du eller din gruppe præsentere specialet til prisoverrækkelsen i oktober 2024.

Hvis du skal være med i opløbet, skal du indsende dit speciale, din begrundelse for at vinde samt din karakter senest d. 5. juli. Hvis ikke du har modtaget din karakter inden da, kan du sende den senest d. 31. august.

Læs mere her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

2) DITAs specialepris – IT-advokaters specialepris

Er du jurastuderende og har skrevet speciale i it-ret, kan du uploade dit speciale i DITAs specialebank og få chancen for at vinde prisen og en præmie på 20.000 kr.

Der uddeles en eller to priser om året. Vinderen får offentliggjort sit speciale på DITAs hjemmeside, og så skal prismodtageren holde et oplæg på et af foreningens medlemsarrangementer.

Alle godkendte specialer med karakteren 12, som omhandler en it-retlig problemstilling, kan indsendes til DITA. Specialet skal være godkendt inden for de sidste 12 måneder før fristen, som i år ligger den 1. maj 2024.

Læs mere her.

3) Foreningen af Procedureadvokaters specialepris

Denne pris er målrettet jurastuderende, som har fået 10 eller 12 for deres speciale inden for et civilprocesretligt emne. Dette er også to af kriterierne for at kunne kvalificere sig og blive vinderen af 20.000 kr.

Alt, du skal gøre, er at sende en ansøgning, som indeholder dit speciale, et resumé og dokumentation for din afsluttende karakter. Du skal have trykket send senest d. 1. september 2024.

Læs mere her.

4) VILTOFT’s Lykke Hansen & Gjedde-Nielsen Pris

Er du blevet cand.jur. eller cand.merc.jur. og har skrevet speciale inden for entreprise-, udbuds- eller voldgiftsrettens område, kan denne pris være noget for dig.

Her udvælges én person til at blive den heldige vinder af 15.000 kr.

I udvælgelsen bliver der lagt vægt på, at specialet har et højt fagligt niveau. Derfor er det også et krav, at specialet er bedømt med karakteren 12. Derudover skal specialet behandle problemer af praktisk relevans inden for det pågældende område.

For at få et lod i puljen skal dit speciale være bedømt mellem d. 1. oktober 2023 og 30. september 2024. Ansøgningen skal indeholde en kopi af specialet, dokumentation for den opnåede karakter samt oplysning om vejleder og tilladelse til at kontakte vedkommende. Deadline for indsendelse er d. 1. oktober 2024

Læs mere her.

5) Selskab for Surveyforsknings prisopgaver 2023/24

Spiller surveys en central rolle i dit speciale? Så kan det være, du skal overveje at søge denne pris, som tildeles et speciale eller en større opgave, der er nyskabende ift. til enten brugen af surveymetoden, teorien bag surveys, præsentationen af surveyresultater eller formidlingen heraf.

For at kvalificere sig skal din eller jeres opgave være bedømt – men der er ingen krav til karakteren. Alt, du skal gøre, er at sende dit speciale, udfylde et ansøgningsskema og vedhæfte dokumentation for din bedømmelse.

Ansøgningsfristen for specialer skrevet i 2024 er endnu ikke offentliggjort, så hold øje med Selskab for Surveyforsknings hjemmeside.

Læs mere her.

ANNONCE

6) Institut for Menneskerettigheders specialepris

Denne pris blev uddelt for første gang i december 2023 til det bedste menneskeretlige speciale. Formålet er at fremme studier af menneskeretlige spørgsmål og øge interessen for menneskerettigheder blandt kandidatstuderende.

Præmien udgjorde i 2023 25.000 kr., og for at komme i betragtning til at løbe med pengene skal specialet have et menneskeretligt omdrejningspunkt, men studieretningen er underordnet. Derudover skal specialet være bedømt inden for de seneste 12 måneder inden ansøgningsfristen. Ligesom med nogle af de andre priser er det også her et krav, at specialet er bedømt til karakteren 10 eller 12.

Ansøgningsfristen for specialer skrevet i 2023 lå den 1. november, så hvis du er i gang med at skrive nu, har du umiddelbart masser af tid til at forberede din ansøgning.

Læs mere her.

7) Danicaprisen

Kan du snart skrive cand.merc.aud. på cv’et, er dette prisen for dig. Danica Prisen består af tre priser på hhv. 30.000, 20.000 og 10.000 kr.

Prisen har til formål at fremme forskning inden for skat, revision og eksternt regnskabsvæsen. Derfor går prisen til de bedste og mest innovative specialer, som beskæftiger sig med hovedområderne revision og eksternt regnskabsvæsen og skat.

Som cand.merc.aud.-specialeskrivende, kan du søge om Danica Prisen 2024. Det kræver dog, at afhandlingen har opnået karakteren 10 eller 12, og at den er bedømt i perioden fra 1. juli 2023 og frem til 30. juni 2024.

Læs mere her.

8) Dansk Matematisk Forenings specialepris

Som titlen måske afslører, går denne pris til den studerende, som har skrevet det bedste matematikspeciale. Ligesom med de andre priser følger en pengepræmie på 15.000 kr. med.

Deadline for 2023-specialerne lå d. 15. februar 2024, men hvis du skriver speciale i 2024, er der masser af tid til at overveje, om du skal give det et skud. Indstillinger modtages fra alle – også ikke-medlemmer af foreningen.

Læs mere her.

9) Karnovs specialepris

Karnov uddeler hvert år en præmie til et speciale, som har fokus på det skattefaglige område. Prisen tildeles studerende, som i fremtiden skal være med til at sætte deres præg på branchen.

Vinderspecialerne kommer fra alle universiteter og er som oftest bedømt med topkarakter. Når dit speciale læses igennem af juryen, lægges der særligt vægt på faglighed, aktualitet, relevans, sværhedsgrad, behandlingsdybde og selvstændighed.

Deadline for 2024-prisen lå i februar, så hvis du først skal aflevere speciale til sommer, er der stadig en chance for, at dit speciale kan vinde 2025-prisen.

Læs mere her.

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet