Anbefalinger

Iværksætter samler på gravsten

21.9.2021

af

Jacob Bøtter er digital konsulent, men for tiden er han optaget af analoge, håndgribelige ting: Læderindbundne digte, terrassebjælker og gravsteder.

Jacob Bøtter er digital konsulent, iværksætter og forfatter til en række bøger om ledelse og digital omstilling, herunder ’Unboss’ med Lars Kolind og ’Fuck it, ship it’ med Stine Mølgaard. Desuden er han næstformand for bestyrelsen i Fonden Roskilde Festival.

Hvad læser du for tiden?

”Jeg har det med at købe smukke bøger, som jeg aldrig får læst. For et par år siden stod jeg i en berlinsk boghandel og faldt over en læderindbundet udgave af Emily Dickinsons digte. Siden jeg slæbte den med hjem, har den stået på min bogreol i sommerresidensen og grinet af mig. For nylig tog jeg den ned, og den er svær at smide fra sig. Det er vildt at læse ordene fra en digter, der kun fik udgivet en håndfuld digte i sin egen levetid, men senere har fået udgivet tusindvis. Ellers læser jeg mest faglitteratur, så digtene er en velkommen pause fra en travl arbejdsperiode.” 

Er du blevet opslugt af et nørdet emne på det seneste?

”Jeg har næsten altid et eller andet, der optager mig dybt i en periode. For tiden er det inflation og udsolgte varer. Jeg bruger tid på at forstå, hvordan det ikke kan lede til inflation og senere recession, at vi i dag ofte går forgæves i byggemarkedet eller betaler det dobbelte for simple brædder til en terrasse.”

 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Jeg tror, vi alle skal være bedre til at presse os selv lidt ud af komfortzonen. Under corona-bølgen i julen var jeg hårdt presset over ikke at kunne aktivere børnene med andet end Netflix. Derfor opfandt jeg sammen med en god ven hjemmesiden tusindsten.dk, hvor vi prøver at indsamle de 1.000 mest interessante gravsten i Danmark. Det har overrasket mig, hvordan det kunne engagere mine seks- og otte-årige drenge i danmarkshistorien at tage ud på en kirkegård og tale om gamle statsministre eller erhvervsmænd.”

Flow-radio eller podcast?

”Jeg hører altid et mix i bilen, som er der, hvor jeg hører mest lyd. Når jeg er lidt stresset eller udkørt, så er det P6 Beat på DAB. Når jeg har overskud, så er det podcasts. Meget ofte ’Planet Money’ eller ’How I Built This’ med Guy Raz – begge fra NPR.” 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet