Løn

Her er de brancher, hvor du tjener mest – og mindst

15.4.2019

af

Foto: Peter Klint/Ritzau Scanpix

Foto: Peter Klint/Ritzau Scanpix

Der er højere løn i at være skarp til tal end i at være god til ord. Derfor er der også massiv økonomisk forskel på, om man som djøfer arbejder i en bank eller i en medievirksomhed. Se hvilke djøf-brancher der giver den højeste og laveste gennemsnitsløn. <em>(Rettet 23. april)</em>

Djøfere har generelt høje lønninger. Alligevel er der store forskelle mellem brancherne. Det viser Djøf Privats nyeste lønstatistik.

Den absolutte topscorer er finansbranchen. Her har de ansatte djøfere i snit en bruttoløn på 74.395 kr. om måneden.

Ikke så langt efter finder man forsikringsselskaber og pensionskasser, hvor gennemsnitslønnen er 72.917 kr., mens djøfernes bruttoløn i biofarma-, biotek- og medicinalvirksomheder er på 72.427 kr.

Der er ikke noget overraskende ved, hvilke brancher der ligger i toppen, mener chefkonsulent i Djøf, Steen Vive.

”For det første er der flere penge i de brancher, som ligger i toppen. For det andet er der en høj grad af regulering inden for både finansbranchen og medicinalbranchen. Derfor finder man mange specialister, der håndterer benhårde compliance-krav," siger Steen Vive.

Og specialister får bare mere i løn, fortæller han. Færre kan løfte opgaven, og derfor må man betale noget mere for dem.

I bunden af listen ligger mediebranchen med en gennemsnitsløn på 49.265 kr. Ikke så ringe, vil mange nok sige. Men alligevel mere end 25.000 kr. lavere end den gennemsnitlige løn for djøfere i finansbranchen.

”Hvis man kigger på mediebranchen, har der været røde tal på tværs af koncernerne i en længere periode. Samtidig ved vi, at specialister får højere lønninger end generalister, hvilket djøfere i mediebranchen ofte er,” siger Steen Vive og beskriver en tommelfingerregel:

”Jo bedre du er til tal, desto højere løn får du. Der er simpelthen højere løn i tal end ord. Vi ved også, at de højest lønnede djøfere er aktuarer.”

Disse brancher har de største lønforskelle

De høje lønninger i fx finansbranchen skyldes også, at der er nogle meget høje lønninger, der trækker gennemsnittet i vejret. De 10 procent, der tjener mest i bank- og finansieringsselskaber, har en månedlig hyre på 109.598 kr. eller derover. Det er 66.726 kr. mere end den højeste løn blandt de 10 procent af de finansansatte djøfere, der tjener mindst.

Hvis man går efter en højere løn, giver Steen Vive, hvad der ligner en opskrift.

”Alt andet lige er vejen til en høj løn at have en uddannelse med noget økonomisk indhold og så søge ansættelse i større, private virksomheder,” siger Steen Vive.

Artiklen er rettet 23. april for at gøre det tydeligere, at tallene alene omhandler den private sektor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Johnny
4 år siden
Hvorfor mon forskning og uddannelse slet ikke er med? Gætter at de kommer ind på en flot sidsteplads....og vist aldrig har haft den store bevågenhed ved forhandlingerne....
Bo
5 år siden
Hej, Synes artiklen og herunder statistikken mangler at belyse, hvilke virksomheder der indgik og hvor mange svar der har været i hver kategori. mvh. Emil