Brevkasse

Må jeg gå til jobsamtaler i arbejdstiden?

12.4.2019

af

Illustration: Djøf

Illustration: Djøf

Jeg er ansat i en tidsbegrænset stilling, som er ved at løbe ud. Må jeg så godt gå til jobsamtaler i min arbejdstid, spørger et medlem.

Jeg har været ansat i et barselsvikariat de sidste syv måneder. Det udløber snart, og jeg skal derfor i gang med jobsøgningen. En af mine kollegaer siger, at jeg gerne må gå til jobsamtale i arbejdstiden. Passer det?

’Vikaren’

Kære medlem

Ja, det passer. Når du er ansat i en tidsbegrænset stilling (og hvis du er blevet sagt op eller selv har sagt op) har du ret til at gå til jobsamtaler i arbejdstiden uden at blive trukket i løn.

Perioden, hvor du har ret til det, svarer til længden af dit opsigelsesvarsel fra arbejdsgivers side, hvis du havde været fastansat i jobbet. I dit tilfælde betyder det altså, at du kan gå til jobsamtaler i arbejdstiden i de sidste tre måneder af din tidsbegrænsede ansættelse uden at blive trukket i løn.

Du skal i så god tid som muligt orientere din chef om, at du skal til jobsamtale i arbejdstiden, men du behøver ikke at sige hvor. Du skal også forsøge at få lagt samtalen på et tidspunkt, der er til mindst mulig gene for din arbejdsplads. Kan det ikke lade sig gøre, har du alligevel ret til at gå til samtalen. Din chef kan nemlig ikke nægte dig at gå til samtalen, fordi tidspunktet ikke lige passer, og der fx er travlt.

Jeg vil anbefale, at du tager en snak med din chef om, hvordan det kommende forløb bliver mest effektivt og fleksibelt for jer begge. Det vil samtidig være en god lejlighed til at få talt om, hvordan du kan bruge din chef som reference ved kommende jobsamtaler.

Rigtig meget held og lykke med jobsøgningen!

/Anja Iben Kepka, chefkonsulent, Djøf

Skriv til brevkassen

Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.

Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.

Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet