Efter 2020

Hvad skal vi lære af corona?

28.1.2021

af

Illustration: Olivia Waller/FolioArt

Illustration: Olivia Waller/FolioArt

Djøfbladet vil undersøge, hvordan coronaen har påvirket vores arbejdsliv, og hvordan vi kan bruge det til at blive klogere. Derfor vil vi gerne høre om dine tanker og oplevelser.

Corona har vendt vores arbejdsliv på hovedet. Vi har alle gjort os en masse tanker – om hjemmearbejde, ledelse, møder, samarbejde og meget mere. Om det arbejdsliv, vi gerne vil have efter pandemien.

De tanker, vi hver især gør os, er dybt værdifulde for vores arbejdspladser og os selv – men hvor meget husker vi og handler på, når hverdagen indfinder sig? Hvordan sørger vi for, at vi ikke glemmer det, der kan gøre vores arbejdsliv bedre?

Vi tror på, at vi kan klare det sammen. Og at vi kan lære det rigtige – som mennesker, som fagfolk, som samfund – hvis vi lige nu noterer og deler de erfaringer, der betyder mest for os.

I den kommende tid vil vi på Djøfbladet derfor høre, om du vil dele nogle af dine oplevelser og tanker – så vil vi undersøge det, der optager os alle.

- Har du erfaringer fra arbejdslivet under corona, du gerne vil dele? Fx tiltag, der har vist sig at fungere – eller ting, vi bør droppe én gang for alle, nu vi har chancen.

- Er der noget ved arbejdslivet under corona, der undrer dig?

- Har du fået øje på udfordringer, der skal løses?

- Eller har du idéer til, hvordan arbejdslivet efter corona skal være?

Frem mod sommer vil vi bede om dit bidrag på djoefbladet.dk og i vores nyhedsbreve.

Jeres input og idéer vil både munde ud i artikler og i arrangementer, hvor vi sammen forsøger at finde løsninger til arbejdslivet efter 2020. I starten online, senere forhåbentlig ansigt til ansigt.

Vi glæder os til at komme ud på den anden side sammen med jer – og blive klogere på vej derhen.

Læs vores artikler om emnet
 
Hjemmearbejde stormer frem i jobannoncer
Stadig flere jobopslag lokker med muligheden for hjemmearbejde. Og ellers er det helt legitimt at spørge om det til jobsamtalen, siger Djøf.
 
 
"Jagten på det magiske tal er gået ind"
’Hvor mange dage må du arbejde hjemme?’ spørger vi flittigt hinanden i øjeblikket. Men jagten på det rette antal dage – og på retfærdighed – rummer en række faldgruber for både ledere og medarbejdere.
 
 
6 gode råd: Få hjemmearbejdets fordele med tilbage til kontoret
Under pandemien har hjemmearbejde givet mange en bedre mulighed for at holde fokus og fordybe sig. Hvordan kan vi holde fast i det, når vi er tilbage på det fysiske job? Djøfbladet har hentet tips og tricks hos en ekspert.
 
 
Fremtidens hjemmearbejde kræver ny organisering
Den rette balance mellem trivsel og produktivitet bliver nøglen til succes med fremtidens hjemmearbejde. Vi har undersøgt, hvad ledere og medarbejdere kan forvente sig.
 
 
"Jeg fordyber mig bedre derhjemme"
Lisbeth Lynge Kjær er en af dem, der blevet så glad for hjemmekontoret, at hun gerne vil blive der. Vi har spurgt hendes øverste chef, om det kan lade sig gøre.
 
 
Her får de 8.000 kr. til hjemmekontoret
Vi har spurgt en række store arbejdsgivere, hvordan de forbereder sig til tiden efter pandemien – og til meget mere hjemmearbejde.
 
 
Vi vil fortsætte med hjemmearbejde
Kun en procent af djøferne vil arbejde hjemme hver dag, men flere end hver anden vil gerne arbejde hjemme 1-2 dage om ugen i fremtiden.
 
 
Staten forventer mere hjemmearbejde – også efter corona
Hjemmearbejdsdage er kommet for at blive, når coronaen er slut. Det forventer staten, som nu har sat gang i en analyse om brug af hjemmearbejde.
 
 
Brinkmann: Drop høje forventninger, når medarbejderne vender tilbage
Vi har lært en masse om os selv og vores tilgang til arbejdet det sidste år, siger professor Svend Brinkmann. Men det betyder ikke, at vi er klar til at give den gas, når vi vender tilbage til kontoret. Tværtimod.
 
 
Hvad skal du kunne efter corona?
Når arbejdslivet vender tilbage til den nye normal efter pandemien, skal du næppe genopfinde dig selv og dine kompetencer totalt. Men alt bliver ikke helt som før, fortæller kursuschef.
 
 
"Vi skal turde tale om, hvad et stort arbejdspres gør ved os"
Efter et år med Teams, træthed og tonsvis af hasteopgaver har Tue Kristensen og hans kolleger hos Sundhedsstyrelsen lært at tale om, hvor pressede de er, og hvor deres grænser går.
 
 
I New York er det tydeligt, at arbejdslivet aldrig bliver som før
Pandemien har løsnet de geografiske bånd til jobbet, og mange kommer til at genoverveje deres levevis og work-life-balance, siger Anders Rodenberg. I USA, hvor han bor, er trenden allerede synlig.
 
 
Sådan holder du dig i gang på hjemmekontoret
Hvis du sidder for meget ned, når du arbejder derhjemme, kan det øge risikoen for bl.a. kræft og diabetes. Vi har samlet tips til at undgå det hos jer læsere.
 
 
Vi har taget digitale kvantespring på kontoret
Pandemien har åbnet nye muligheder på arbejdet, ikke mindst digitalt. Det har iværksætter Jacob Bøtter drømt om i årevis. Vi har talt med ham om, hvad der venter efter krisen.
 
 
12 ritualer til bedre hjemmearbejdsdage
Når vi arbejder derhjemme, er det vigtigt at have rutiner, der indrammer arbejdsdagen. Ledelsesrådgiver Pia Hauge Bentsen giver her 12 bud på gode ritualer.
 
 
Har du krav på et hæve-sænke-bord, når du arbejder hjemme?
Hvornår træder arbejdsmiljøloven i kraft, når du arbejder hjemme? Har du fx krav på et hæve-sænke-bord? Vi dykker ned i, hvad der står i loven.
 
 
Virolog: "Storrumskontorer er noget, Fanden har skabt"
Pandemien har forandret arbejdslivet. Men hvad med arbejdspladserne? Kan Covid-19 blive dødsstødet for åbne kontorlandskaber? Det mener eksperter.
 
 
Vi vil ikke slippe hjemmearbejdet
For advokat Lis Katz Krefeld skulle der en pandemi til, før hun opdagede værdien af hjemmearbejde. For fuldmægtig Julie Touati er det nøglen til arbejds- og familielivet.
 
 
Hjemmearbejde giver behov for akut lederuddannelse
Da pandemien tvang os til at flytte arbejdet hjem i privaten, blev vilkårene for ledelse disruptet. Men lederne blev glemt.
 
 
Direktør: 8 ting, jeg har lært under corona-krisen
Sygefraværet er faldet, og hierarkierne flader ud. Men samtidig er det blevet klart, hvor vigtig ledelse er. Læs, hvad kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon har lært om at lede.
 
 
Sådan bliver dine digitale møder bedre
Er du træt af slappe videomøder med rodet dagsorden, utydelige ansigter og ustruktureret mødeledelse? Vi har samlet gode råd.
 
 
Vores videomøder løber løbsk
Der er ved at opstå en kultur, hvor online-møderne breder sig til både aftener og weekender, advarer Maja Torp, der er chef i det offentlige.
 
 
Corona-innovation går tabt uden bevidst forandringsledelse
Den offentlige sektor har udviklet en række innovative tiltag under corona-krisen. Skal vi høste værdien, er forandringsledelse nødt til at få plads i forlængelse af kriseledelsen, påpeger Center for Offentlig Innovation.
 
 
7 ting chefen skal gøre for at sikre en god genåbning
Det kan være bøvlet at vende tilbage til kontorerne efter lang tids hjemmearbejde. Derfor skal lederen træde i karakter. Få gode råd til genåbningen her.
 
 
Hjemmearbejde har gjort ansatte mere produktive og glade
Til ledernes overraskelse er medarbejderne ikke gået ned i tempo under corona-nedlukning. Tværtimod har de fået mere fra hånden og følt sig mere kreative, viser dansk studie.
 
 
Ja tak til mere hjemmearbejde
Vi mangler fortsat en fælles bevidsthed om de betydelige gevinster, hjemmearbejde giver både arbejdsgivere, arbejdstagere og samfundet, skriver it-udvikler Tue Kofoed-Enevoldsen.
 
 
Pas på fire faldgruber ved hjemmearbejde
Det ser ud til, at mange vil fortsætte med at arbejde mere hjemmefra end tidligere. Den udvikling er dog ikke uden risici, advarer fhv. tillidsrepræsentant.
 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet