Debat
Diskussionen om unges trivsel kommer ofte til at handle om problemerne – på bekostning af at høre fra de unge, hvordan de selv aktivt arbejder for at finde løsninger. Det er vi nødt til at lave om på, skriver Malene Grandjean.
Anbefalinger
I hver udgave af Djøfbladets magasin beder vi folk i eller omkring djøf-sfæren anbefale det bedste, de har læst og hørt – og allerhelst ting, der har givet dem et nyt syn på verden. Her har vi samlet alle de gode tips fra 2024.
Rejsebøvl
I november skrev vi om en KU-professors bureaukratiske besvær med en simpel arbejdsrejse. Det fik en læser til at kontakte os for at fortælle sin historie om de vanskeligheder, det gav ham, da han bestilte flybilletter på den måde, som hans arbejdsplads, Syddansk Universitet, kræver af sine ansatte.
Sprogmodellerne kommer
ChatGPT og de andre generative sprogmodeller kan løse praktiske udfordringer og lette arbejdet. Men de kommer med nogle risikofaktorer for forskningen, man skal være opmærksom på.
Handicaptillæg
Emilie Ghali står i en situation, hvor hun skal vælge mellem at få relevant erhvervserfaring eller at kunne betale sine regninger. Reglerne for handicaptillæg sætter nemlig mange studerende i et svært dilemma.
Virksomheder opfordrer ofte stressramte medarbejdere til at bearbejde deres svære tanker og følelser. Men det er et forkert sted at lægge energien, mener cand.merc.HRM Solveig Wassmann Brøchner.
Svær gråzone
Antallet af ledere uden personaleansvar er i vækst. Det giver en masse faglige muligheder, men samtidig kan rollen være vanskelig at balancere i. Det er der gode grunde til.
Opgangstider
I kølvandet på den voldsomme inflation har lønstigningerne de seneste to år været markante på det private arbejdsmarked. Og det er de stadig. Helt så lovende tegner næste år dog ikke til at blive.
Brevkasse
"Når et ansættelsesudvalg spørger, hvad jeg ikke er så god til, er jeg usikker på, hvordan jeg svarer. Jeg kommer enten til at lyde påtaget og falsk, eller også fremstår jeg totalt selvudslettende."