Podcast

Succes er noget, man skal huske at være stolt af

9.5.2023

af

Portrætfoto af Olivia Salo

Foto: Mads Teglers

Som vært for realityprogrammet ’Paradise’ har 26-årige Olivia Salo nået toppen inden for den verden. Hun fejrer sine sejre, mens hun kan. For hun ved, at opturen kan slutte brat.

Olivia Salo skriver dagbog. Hver dag noterer hun, hvad hun har oplevet, og når hun har brug for at komme i tanke om det, tager hun dagbogen frem og læser sine refleksioner igennem.

”Det var rigtig svært for mig at komme i gang med at skrive, fordi jeg er ordblind. Derfor har jeg haft det svært ved at skrive ting ned, specielt hvis andre skulle læse det,” siger Olivia Salo.

Sådan var det, indtil det gik op for hende, at dagbogen kun er til hende selv.

Olivia Salo sørger for at markere de ting, som er vigtige i hendes liv. Derfor har hun puttet polaroid-fotos fra de gode dage i dagbogen. Hun har skrevet om sine hjertesorger og de tusind tanker, der fulgte, da hun fik at vide, at hun skulle være vært på det legendariske realityprogram ’Paradise’.

”At genlæse de ting giver mig mini-succesoplevelser igen. Jeg synes, det er enormt rørende at genlæse sin egen fortælling med sine egne ord,” siger Olivia Salo.

Olivia Salo har opnået ting, hun ikke vidste, hun kunne, inden for relativt kort tid. Dagbogen minder hende om, hvor langt hun er kommet, og hvor hurtigt det hele er gået. Det fortæller hun i Djøfs podcast ’Masser af succes’.

”Jeg tager rigtig meget til mig, at jeg skal huske at være stolt af den succes, jeg føler, jeg har,” siger hun.

Og der har været fart på karrieren for 26-årige Olivia Salo. På få år er hun gået fra at være realitydeltager til at skabe en karriere som tv-vært og influencer.

Hun deltog i realityprogrammet ’Love Island’ i 2018. Allerede da hun landede i Danmark igen, var hun bevidst om at skabe sig en platform på Instagram, der ret hurtigt tiltrak tusindvis af følgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Fagbevægelsens Hovedorganisation
Job
Statens Serum Institut
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Dommerudnævnelsesrådet

Ud af boksen

Før alt det arbejdede Olivia Salo i en tøjbutik. Men efter Love Island blev hun kontaktet af store brands, der ville samarbejde med hende, og hendes karriere som influencer tog fart.

Desuden tilbød Viasat hende arbejde som tv-vært. Selvom hun mange gange har forsøgt at få sine chefer til at sætte ord på, hvorfor det lige blev hende, har svaret indtil videre lydt, at det må hun selv tænke sig til.

”Jeg anede ikke, at det var det her, jeg ville med mit liv, før de kontaktede mig og spurgte, om de måtte holde mig hos dem. De kunne se noget potentiale i mig og ville ikke have, at deres konkurrenter snuppede mig,” siger hun.

Hun var med til at udvikle programmet ’Olivia og Sexmyterne’ på Viaplay, som blev hendes første værtsjob. Det ændrede hendes syn på sit arbejde som influencer.

”Jeg sagde til mit bureau, at jeg skal være en profil, som kan stå inde for alt, hvad jeg laver. Det tager tid at finde sig selv i det felt. Og jeg har af en eller anden grund været heldig, når jeg løb gennem minefeltet,” siger hun.

Gennem sit arbejde som influencer og tv-vært har hun opnået en anerkendelse, der godt kan være langt imellem for tidligere realitydeltagere.

Hun har kunnet mærke, at der var en boks med et mærkat, hvor der stod ’realitydeltager’ på, som hun havde brug for at bryde ud af. For der er stadig mange fordomme i den boks.

Foto: Mads Teglers

Når man kommer hjem efter at have deltaget i et realityprogram, bliver man inviteret til rigtig mange arrangementer, og man bliver opfordret til at være sammen med de andre deltagere. Det er nærmest et helt samfund, fortæller Olivia Salo.

”Jeg kunne mærke, da jeg kom hjem, at jeg skulle grounde mig selv og finde ud af, hvad jeg ville med den fame, jeg havde fået. Desuden var mit sociale batteri helt i bund.”

Derfor brugte hun det første halve år på at trække vejret og komme ned igen. Hun skulle ikke ud at være gæstebartender. Hun skulle noget andet.

”Jeg prøver at ride på denne her bølge, som er i min mavefornemmelse. Og indtil videre er det gået ret godt. Og hvis det en dag kammer over, så kan jeg da sige, at jeg har lært af mine fejl,” siger hun.

”Det lyder super ’carpe diem’-agtigt,” indrømmer Olivia Salo. Men ikke desto mindre prøver hun at være åben over for de muligheder, der byder sig.

ANNONCE

Skulderklap

”Når man er i det fag, som jeg er i, ved man aldrig, om man er købt eller solgt. Så hver gang man bliver købt, er jeg rigtig god til at fejre det og få festfyrværkeriet ud i livet,” siger Olivia Salo.

Derfor gør hun en stor dyd ud af at være i momentet. For man ved ikke, hvad der sker i morgen.

”Den dag, jeg ikke har en god mavefornemmelse, siger jeg også stop. For jeg har virkelig lyst til at elske mit arbejde, indtil den dag jeg ikke elsker det mere.”

Indtil nu er alt gået som smurt.

”Inden for realityverdenen føler jeg, at jeg har nået toppen af isbjerget ved at blive vært på Paradise,” siger Olivia Salo.

Ud over at hun skulle finde ud af, hvem ’Olivia’ var i branchen, både som tv-vært og som influencer, har hun ikke ramt de store bump endnu.

”Jeg er så bange for den dag, det sker. Jeg tror også, det er derfor, jeg fejrer alt det, der kan blive fejret. For jeg ved, at hvis der kommer en dag, hvor det her stopper, så har jeg virkelig levet mit bedste liv og givet mig selv den største gave. Nemlig at være med i ’Love Island’ dengang,” siger hun.

Da hun arbejdede i butik, drømte hun om at være kørende sælger i modeindustrien og leve af at snakke med andre mennesker. På en måde er de ting, hun driver sin forretning på nu, baseret på de samme greb. Hun er hverken uddannet journalist eller tilrettelægger, men den næste drøm ligger helt klart i at udvikle flere nicheprægede tv-programmer, som hun får lov til selv at lave, fortæller hun.

Imens hun jagter den succes, prøver hun at huske, at det er okay at klappe sig selv på skulderen undervejs.

”Fordi hvis jeg ikke selv kan anerkende, at jeg har noget flair inden for det, som jeg laver, så ved jeg ikke, hvem der skulle gøre det.”

Du kan lytte til hele interviewet med Olivia Salo i podcasten 'Masser af Succes' her. 

Kommentarer

Nn
sidste år
Sikkert en interessant artikel for nogle - men er noget overrasket over at læse den i djøfbladet og nok ikke sikker på at jeg synes jeg skal betale for få udarbejdet den slags artikler - der er jo mange andre blade til den slags artikler