OK24

Nu kommer lønhop til offentligt ansatte

24.4.2024

af

Foto af tre danske pengesedler, der stikker op af en baglomme på et par jeans

Foto: Hans Christiansson/Shutterstock

Resultaterne af årets overenskomstforhandlinger kommer til udbetaling usædvanligt hurtigt. I staten lander den ekstra løn allerede i næste uge.

De fleste ser formentlig frem til, at de – efter Djøfs mening ganske flotte – lønstigninger, der er aftalt pr. 1. april 2024, lander på bankkontoen.

For én ting er, hvad man aftaler i lønstigninger ved forhandlingsbordet. Noget andet er, hvornår de rent faktisk rammer din lønseddel.

Ved tidligere overenskomstforhandlinger har man typisk først fået udbetalt de aftalte lønstigninger efter nogle måneder. Lønstigningerne er så blevet udbetalt med tilbagevirkende kraft.

Denne gang kommer man dog ikke til at vente så længe.

”Vi har fået en melding fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om, at medarbejderne i staten allerede kan se frem til lønstigningerne nu med april-lønnen,” fortæller Maja Kure Kristensen fra Djøfs sekretariat.

Altså den lønseddel, man som statsansat får lige om lidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

På det kommunale og regionale område er arbejdsgivernes melding, at man er klar til at udbetale lønforbedringerne første gang med maj-lønnen – med tilbagevirkende kraft til 1. april.

”Teknikken kan naturligvis drille for arbejdsgiverne, så der alligevel opstår forsinkelser, og det ikke nås som lovet. Men så får man selvfølgelig efterbetalt lønstigningen tilbage til 1. april,” tilføjer Maja Kure Kristensen.

I tabellerne nedenunder kan du se nogle eksempler på, hvad lønnen stiger i kroner og øre.

Du kan se en samlet gennemgang af resultaterne i stat, kommuner og regioner på Djøfs hjemmeside.

Du kan også dykke længere ned i de enkelte resultater her: Stat, kommuner og regioner.

Kommentarer

Louise
8 dage siden
Jeg vil hellere se faktuelle lønstigninger i kr. på de forskellige løntrin i stedet for gennemsnitlige lønstigninger. Så kan djøfferne nok godt selv finde ud af at udregne stigninger på individuelle tillæg.
H. Poulsen
10 dage siden
Jeg har fra pålidelige kilder hørt rygter om, at polske gymnasielærere har fået et LØNHOP på vistnok næsten 40% i år for at kompensere for inflationen! Det kan man kalde et lønhop.