Løn

Så meget tjener andre med samme titel som dig

2.1.2025

af

Foto af to personer, der arbejder ved laptops på et kontor

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Mens det samlede lønniveau er steget solidt de seneste to år, er der stadig stor spredning mellem forskellige jobtyper. Her kan du dykke ned i hele listen over, hvad Djøf-medlemmer i den private sektor får i løn.

I december kunne Djøfbladet fortælle, at lønningerne på det private arbejdsmarked stadig stiger – endda uventet meget.

Inflationen i 2021-22 bed en ordentlig luns af reallønnen, der faldt med tæt på 7% for Djøf-medlemmerne i private virksomheder – men den udhuling er nu ved at være indhentet. Senest med en stigning i reallønnen på 3,8% det seneste år.

Imidlertid vokser pengetræerne næppe ind i himlen i år. Økonomiministeriet forventer godt nok ifølge en nylig prognose lønstigninger i 2025, men på et noget lavere niveau, nemlig 1,5%.

Og forud for de private overenskomstforhandlinger på industriområdet, der indledes i næste uge, har arbejdsgiverne ladet forstå, at der slet ikke er råd til så store lønstigninger i den kommende periode.

Det er selvfølgelig ikke et overraskende budskab, når man er på vej ind til forhandlingsbordet – men det er nok rimeligt at forvente, at vi alle sammen kommer til at skulle lønforhandle lidt mere indædt, hvis vi skal have mere ind på kontoen i år end sidste år.

I den forbindelse kan lønstatistikken fra Djøf Privat være et godt arbejdsredskab. Den gør det nemlig muligt at researche både dybt og bredt. Du kan se, hvilken løn der er forbundet med specifikke jobtitler, og du kan undersøge lønniveauet på tværs af det private arbejdsmarked: Hvor ligger din egen løn fx, når du sammenligner med gennemsnittet for din stillingstype?

På listerne herunder kan du se lønstatistik for de 87 mest hyppige jobtitler blandt privatansatte Djøf-medlemmer – hvilket i år for første gang også inkluderer titlen ESG-konsulent.

Der er data om medarbejdere såvel som chefer og topledere, og du kan både søge på titler i toppen af tabellerne og bladre dig igennem via pilene øverst til højre.

Er du offentligt ansat, kan det være vanskeligt at sammenligne 1:1 med den private lønstatistik. Og det er værd at være opmærksom på, at tallene i tabellerne drejer sig om bruttoløn – dvs. inkl. pension og bonusser/vederlag.

Læs meget mere om løn

På Djøfs hjemmeside kan du finde flere data fra lønstatistikken, ligesom du kan læse mere om de vilkår, der er på forskellige områder, hvad angår arbejdstid, ferie, personalegoder og barsel.
ANNONCE
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Region Sjælland - Ringsted Sygehus
Job
Djøf
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Kommentarer

Brian
i forgårs
Lønninger på det offentlige område halter langt langt bagefter. Særligt har Djøf virkelig inkompetente tillidsrepræsentanter på det statslige område. Den lokale TR er så enig i Styrelsernes fordeling af midler. Jeg har i min nu hodt 12 år i diverse styrelser ikke set nogen eksempel på at TR har rykket på fordeling af økonomiske midler til gunst for de ansatte.
Anonym
4 dage siden
Viser tydeligt, at der er voldsom stor forskel mellem lønningerne i det private og staten. Når jeg ser på de grupper i det private, som er mest sammenlignelige med min stilling i staten, er jeg bagud med 13-17 tusind om måneden. Tillykke med næsten at være tilbage på reallønnen fra før inflationen spike. Det er statsansatte ikke og den diskurs djøf fører om "de store lønstigninger i 2024" undergraver medlemmernes interesser allerede inden næste overenskomst. Arbejdsgiveren kan jo læne sig tilbage " I siger jo selv, at lønstigningerne var historisk høje". Dertil kommer, at den eventuelle udmøntning fra reguleringsondringen kommer med forsinkelse, så tabet under kurven øges.