Velkomst

Derfor har Djøfbladet fået nyt website

25.1.2023

af

Billedet viser teksten DJØFBLADET.DK skrevet flere gange under hinanden

Illustration: Håkan Rossing

Vi har lavet et nyt Djøfbladet.dk til dig. Hvorfor? Og hvad skal det give dig som læser? Få svarene her – og fortæl os, hvordan vi kan gøre det nye site bedre.

Velkommen til Djøfbladets nye website.

De seneste måneder har vi – ud over at skrive om bl.a. firedages-uger, farligt arbejdsmiljø og alderisme – brugt på at bygge et website til dig.

Det nye Djøfbladet.dk er dels født ud af nødvendighed. At sige, at vores gamle site blev holdt sammen af digitalt gaffatape, er måske en stramning – men det lå i hvert fald på en platform, der ikke længere bliver understøttet.

Og dels er sitet født af et ønske om at give dig noget, vi synes, vi skylder.

Tankerne bag sitet

Ifølge vores retningslinjer fra Djøfs bestyrelse skal Djøfbladet bl.a.:

  • Binde fagforeningens 108.000 medlemmer sammen på tværs af brancher, sektorer og fagligheder
  • Give medlemmerne viden, debat og inspiration til et godt arbejdsliv
  • Vise, hvordan medlemmerne skaber værdi på deres arbejdspladser (og, som vi tolker det, stille skarpt på det, der forhindrer dem i at skabe værdi)
  • Give plads til kontroversielle synspunkter og debat
  • … og gøre ovenstående gennem journalistisk redigeret indhold af høj kvalitet på tværs af vores medieplatforme

Vi kan med garanti blive bedre til at opfylde alle dele af denne formålsparagraf – men et sted, vi selv synes, den har haltet, har været med kvaliteten af vores formidling online.

Djøfbladets gamle site var, om end pænt designet, skabt til at fortælle én type historie – den korte nyhed – på én måde. De seneste år er der imidlertid sket en del med både formidling og læseradfærd online. Fortællende journalistik og længere formater har vundet frem i både mainstream- og nichemedier. Billeder, illustrationer og video bliver brugt som en integreret del af fortællingen. Folk er villige til at læse meget længere og mere i dybden, hvis læseoplevelsen er god nok.

Vi ved samtidig fra læserhenvendelser, at det gamle site bød på lidt for mange afbrydelser i læsningen. Så opdraget til udviklerne har været, at vi gerne vil have:

  • Et inddragende website, hvor det både er let at scanne og fordybe sig i artiklerne uden at blive forstyrret.
  • Et website med høj kvalitet i tekst, typografi og billedside.
  • Et website, som kan formidle og afspejle den grundighed og omtanke, vores læsere lægger i deres arbejde – og den grundighed, vi selv forsøger at lægge i vores journalistiske produkt. 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Politiets Efterretningstjeneste
Job
Erhvervsstyrelsen
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Job
Røde Kors

Et simpelt hjem til nye medier

Nu har udviklerne givet os nøglerne til det nye website. Og hvad kan det så?

Det ærlige svar: Ikke særligt meget.

Vi er ikke gået efter at få udviklet nye funktioner, som måske, måske-ikke vil blive brugt. Jo, vi har fået lavet en knap til mørk visning af sitet, som sparer strøm på din mobil, men det er vist også så fancy, som det bliver.

Ellers er krudtet blevet brugt på et (forhåbentlig) smukt og simpelt design, der kan servicere hver enkelt historie bedst muligt og give dig en god, inddragende, uforstyrret læseoplevelse både på mobil og desktop.

Samtidig har vi fået et digitalt hjem, der binder vores forskellige medier til medlemmerne bedre sammen.

Djøfbladet udgiver i dag et ugentligt nyhedsbrev til syv forskellige medlemssegmenter, et trykt magasin, det månedlige nyhedsbrev Forskeren og to podcasts (én med oplæsning af udvalgte artikler samt podcasten ’Jeg hører, hvad du siger’ om arbejdssprog og kontorklichéer) – og der er flere tiltag på vej.

Djøfbladets nye site er - ligesom det foregående - responsivt og optimeret til visning på både mobil og desktop. Cirka 70% af alle besøg på Djøfbladet.dk sker fra mobile devices.
Foto: Shutterstock/Håkan Rossing

Det, der mangler

Enkelte elementer i designet mangler stadig og vil blive rullet ud de kommende uger. Det, vi lige nu savner mest, er det faste kommentarfelt under hver artikel, som kommer på plads engang i løbet af februar.

I mellemtiden har vi lagt en midlertidig kommentarboks på nogle af artiklerne – fx den, du læser nu.

Og det bringer os til det sidste punkt i denne lille velkomst. Vi vil gerne høre, hvad du synes om det nye Djøfbladet.dk.

Så klik endelig rundt. I denne uge byder vi – ud over vores komplette digitale arkiv – på artikler om nye tider i advokatbranchen, OK24-forhandlinger, søndagsangst, vrede forskere og karrierepauser (og sågar også om folk, der betaler for at holde pauser).

Og skriv så en kommentar i boksen i bunden af siden. Det nye Djøfbladet.dk er et work in progress. Vi håber, du vil hjælpe med at lede os den rigtige vej.

OM DET NYE WEBSITE

Hvem har udviklet Djøfbladet.dk? Websitet er udviklet af Djøfs Digitalisering og IT-afdeling i samarbejde med Manyone og Ombrello.

Hvad har det nye website kostet dig som medlem? 0 kroner. Udviklingen af Djøfbladet.dk er ligesom driften af Djøfbladet finansieret af annoncer.

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet